Hangtechnikai, zenei érdekességek, tesztek, beszámolók

shorter audio blog

shorter audio blog

A világ legnagyobb hanglemez-gyűjteménye

8 000 000 - azaz nyolcmillió darab

2021. június 03. - shortlong

Egy rendkívül sajnálatos eseményt kell megosztanom veletek! Hanglemez gyűjteményem a darabszám tekintetében még inkább hátrébb került az igazán “nehéz fajsúlyú” gyűjtőkhöz képest.

zero_freitas_lemezgyujtemeny_2.jpg

A korábbi abszolút és felülmúlhatatlannak hitt rekorder a pittsburghi Paul Mawhinney lemezbolt tulajdonos 3 millió darabos hanglemez állományát alaposan túlszárnyalta a brazil Zero Freitas, Több, egyéb gyűjteménnyel együtt kompletten felvásárolta Mavhinney 3 millió LP-jét is, amit 8 db 15 méteres konténerben szállítottak Brazíliába. Ehhez képest már a smafu kategóriába tartozik pl. a 15 000 darabos komplett lengyel polka zeneirodalom, vagy a 100 000 Kubában kiadott kis- és nagylemez.

zero_freitas_lemezgyujtemeny_3.jpg

zero_freitas_lemezgyujtemeny_4.jpg

Freitas, aki kilétét évtizedekig titkolta, a lemezgyűjteményeket strómanokon keresztül vásárolta fel. Mára (2021) kb. 8 000 000 hanglemez tulajdonosa. Mint a raktárában készült fényképen látható, a gyűjtőszenvedély időnként komoly helyproblémákat okozhat.

long-kft-banner_ok.jpg

Egyéb hangtechnikai, zenei érdekességekről is olvashattok a Long Audioblogon.

A bejegyzés trackback címe:

https://shorter.blog.hu/api/trackback/id/tr4116581126

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása